„Rimi“ šefai rekomenduoja: skaniausios vasaros salotos, kurias lengvai pasigaminsite namuose

Autorių nuotr.
Kaip taisyklė, vasarą riebius patiekalus norisi iškeisti į kažką lengvesnio ir pageidautina – gaivaus. Juk ne veltui, mėgstamiausias šiltojo sezono maistas yra šaltos sriubos ir salotos. Tad jei šaltibarščiai jau pabodo, „Rimi“ kviečia kartu pavarijuoti egzotiškųjų mangų ir vištienos tema.

Gaivios mangų, vištienos ir fetos salotos

Didžiausias šių neatsivalgomų salotų privalumas slypi jos ingredientų universalume. Jei nevalgote mėsos, ar tiesiog nesate jai nusiteikę, galite nenaudoti vištienos, o sotumą užtikrinti didesniu kiekiu sėklų bei riešutų. Patikėkite, jos išliks lygiai tiek pat skanios.

Tą patį galima pasakyti ir apie avokadą. Juk jie yra gana kaprizingi vaisiai – vieną dieną dar kieti, kitą, jau pernokę. Jei ir jus netyčia ištiks „avokadų krizė“, galite juos praleisti, tačiau turėkite omenyje, kad jie suteikia salotoms puikioms tekstūros. O kur dar saldžiarūgščio padažiuko ir fetos sūrumo darna… Jau nusiteikę paragauti? Dar neskubėkite traukti prijuostės – pradžioje užsukime į „Rimi“ ingredientų.

Produktai jūsų „Rimi“ krepšelyje

2 porcijoms salotų prireiks:
   ● 250 g vištienos filė (galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą be kaulo).
   ● 1 gerai prinokusio avokado.
   ● 1 gerai prinokusio mango vaisiaus.
   ● 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
   ● 100 g pageidaujamų salotų – puikiai tiks populiariausi mišiniai.
   ● 1 raudonojo svogūno.
   ● 80 g fetos ar panašaus tipo sūrio.
   ● Kedro riešutų arba moliūgo sėklų, saulėgrąžų.
   ● Druskos, pipirų.

    Padažui:
       ● 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
       ● 3 v.š. alyvuogių aliejaus
       ● 1 v.š. medaus
       ● 1 v.š. citrinos sulčių

      Gaminimo eiga

      1. Vištieną apiberkite mėgstamu prieskonių mišiniu. Šefo rekomendacija – apelsino, imbiero ir ciberžolės derinys. Tokį prieskonių mišinį rasite „Rimi“ prekybos centre.

      2. Palikite vištieną marinuotis maždaug 30 minučių kambario temperatūroje. Per tą laiką paruoškite padažą ir kitus salotų ingredientus.

      3. Nuplaukite ir būtinai nusausinkite salotas. Jei įsigijote salotų mišinį pakelyje, jos greičiausiai bus plautos, tačiau verta pasitikslinti informaciją ant pakelio.

      4. Mangus ir avokadus supjaustykite kubeliais, svogūnus smulkiais griežinėliais.

      5. Apkepkite vištieną po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant didesnės kaitros, kol taps auksinė. Tuomet kaitrą sumažinkite ir kepkite uždengus dangčiu dar 10 minučių. Baigus kepti, palaikykite apie 5 minutes kambario temperatūroje ir tuomet supjaustykite juostelėmis. Jei seksite instrukcijas, mėsa turėtų būti sultinga, neišsausėjusi.

      5. Mangus, avokadus ir svogūnus dėkite į lėkštės dugną, ant jų sudėkite vištienos juosteles. Tuomet patrupinkite fetos, pabarstykite riešutų ir užpilkite padažo.

      Rekomenduojame šalia salotų patiekti šviežios pitos – tikrai neprašausite.

      Rimi“ linki skanių vasariškų akimirkų namuose!