Pyragų receptai: atraskite mėgstamiausius

Autorių nuotr.
Kiekvienas mūsų bent kartais nori nuo visko atitrūkti ir šiek tiek atsikvėpti, o kavos pertraukėlė su skaniu desertu visada leidžia tą užtikrinti. Šiandien prekybos centruose galima rasti tikrai nemažą įvairių siūlomų desertų pasirinkimą, tačiau namuose ruošti gaminiai reikalauja mažesnių išlaidų, be to, jie dažnai pasižymi kur kas geresniu skoniu. Nors gali atrodyti, kad pyrago kepimas gali pareikalauti pernelyg daug laiko, tačiau pasirinkę tinkamą receptą galėsite įsitikinti, kad viskas yra gerokai paprasčiau.

Pyragų receptai gali būti labai įvairūs, todėl išsirinkite savo mėgstamiausią.

Paprastas moliūgų pyragas

Jums reikės:

  • 400 g moliūgo
  • 250 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 100 g riešutų arba razinų
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Pusės šaukštelio maltų gvazdikėlių

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Sutarkuokite nuluptą moliūgą, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cinamonu, vaniliniu cukrumi  ir gvazdikėliais. Įmaišykite į kiaušinių masę. Berkite išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberkite smulkintus riešutus arba razinas. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.

Greitai paruošiamas kriaušių pyragas

Nors rudenį yra populiariausi pyragų receptai su obuoliais, siūlome išbandyti kažką naujo: šis pyragas su kriaušėmis tikrai nepaliks abejingų.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g miltų
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • Šaukšto citrinos sulčių

Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite. Įdėkite šaukštą citrinos sulčių, įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Nulupkite ir supjaustykite kriaušes, įmaišykite į tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.

Pyragas su lašiša

Jums reikės:

  • 300 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • Pusės šaukštelio druskos
  • 250 g lašišos filė
  • 100 g ryžių
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Aliejaus

Į dubenį suberkite miltus, druską, pjaustytą sviestą. Visus šiuos produktus trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai. Įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite. Iš tešlos suformuokite rutulį, padalinkite į dvi dalis (1/3 ir 2/3), įvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti. Susmulkinkite svogūną ir česnako skilteles, apkepkite aliejuje. Supjaustykite lašišą, sutarkuokite sūrį. Visus šiuos ingredientus sumaišykite su ryžiais, įmuškite kiaušinį, išmaišykite.