Populiariausi mitai apie maisto gaminimą

puodu
Pradedant susmegusiais pyragais ir baigiant gumine kiaušiniene, yra daugybė būdų, kaip galima suklysti gaminant maistą. Tačiau klysta toli gražu ne vien tik virtuvės naujokai. Taigi, kokie mitai vis dar sklando apie maisto gaminimą ir kaip jie neleidžia išnaudoti savo potencialo net ir talentingiems virėjams?

1. Mikrobangų krosnelėje pašildytas maistas mažiau maistingas

Kai kurių žmonių nuomone, mikrobangų krosnelėje pašildytas maistas tampa nebe toks maistingas. Tačiau iš tiesų šis prietaisas nėra blogas. Paprasčiausiai mikrobangų krosnelėje maistas pašildomas greičiau nei, pavyzdžiui, keptuvėje. Todėl kai kuriais atvejais produktai išlieka netgi maistingesni.

2. Gaminimo metu naudojamas alkoholis visada išgaruoja

Jau nuo seno buvo tikima, kad gaminant patiekalą naudojamas alkoholis visiškai iš jo išgaruoja. Tačiau „International Journal of Gastronomy and Food Science“ paskelbto tyrimo rezultatai atskleidžia, kad po virimo maiste likęs alkoholio kiekis yra tiesiogiai susijęs su temperatūra, kuri buvo naudojama gaminimo metu, ir tuo, kiek procesas užtruko.

3. Apversti blyną galima tik atsiradus burbuliukams

Tikriausiai esate girdėję tobulo blyno paslaptį, jog reikia laukti, kol pasirodys burbuliukai ir tik tada jį apversti. Tačiau ši taisyklė galioja ne visada. Priklausomai nuo gaminamų blynų storio, laukiant, kol atsiras burbuliukai, maistas gali sudegti. Jeigu tešlai naudojate riešutų arba pupelių miltus, įsitikinkite, kad blynus kepate ant vidutinės ugnies, ir apverskite juos, kai apatinė pusė pradeda tvirtėti.

4. Vištienai praradus rausvumą ji yra visiškai iškepusi

Tai, jog kepimo metu vištiena nebėra rausva, dar nereiškia, kad ji yra visiškai iškepusi. Paukštiena yra vienas iš pagrindinių su maistu susijusių ligų šaltinių, todėl geriau ją ruošti ilgiau. Kepant viščiuką orkaitėje mėsos temperatūrai patikrinti galima naudoti specialių termometrą.

5. Išvirtus makaronus reikia perlieti šaltu vandeniu

Tai, jog išvirtus makaronus reikia perlieti šaltu vandeniu, yra tik dar vienas mitas. Tokiu būdu jie gali būti per daug atvėsinami. Be to, taip pašalinama daugiau makaronuose esančių angliavandenių, kurie svarbūs tiek maisto skonio, tiek jo paruošimo atžvilgiu. Ieškote tobulo puodo makaronams virti ar kitiems patiekalams gaminti? Paspaudę čia galite rasti didelį jų pasirinkimą.

Tegul populiarūs mitai nesutrukdo jums paruošti skanių ir maistingų patiekalų. Išsirinkite ir užsisakykite virtuvės reikmenis internetu. Nustebinkite savo artimuosius naujais skoniais!

Užs. Nr. 481242