Naujausios
Beje, daugeliui ingredientų šiuo metu parduotuvėse taikomos puikios akcijos. Nepraleiskite galimybės sutaupyti!
Naminės mini picos
Koks gi filmų vakaras be gardžių picų, tiesa? Siūlome išbandyti šį naminių mini picų receptą. Jas pagaminsite itin greitai, o skoniui neatsispirs nei vienas šeimos narys.
6 mini picoms reikės:
● 6 vnt. poliarinės duonelės;
● 6 vidutinio dydžio pievagrybių;
● 6 v. š. pomidorų padažo;
● 100 g vytinto kumpio / šaltai rūkytos šoninės;
● 100 g fermentinio sūrio;
● 1 a. š. džiovinto raudonėlio;
● žiupsnelio pipirų.
Padažui:
● 1 v. š. majonezo;
● 3 v. š. graikiško jogurto;
● 2 skiltelių česnako;
● žiupsnelio druskos;
● žiupsnelio džiovinto raudonėlio.
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia, poliarines duoneles patepkite pomidorų padažu.
2. Sutarkuokite sūrį, kumpį / šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
3. Ant padažu pateptų duonelių dėkite pievagrybius, kumpio / šoninės gabalėlius. Pabarstykite sūriu, raudonėliu ir pipirais.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 10 min.
5. Kol mini picos kepa, pasigaminkite padažą. Graikišką jogurtą sumaišykite su majonezu, druska ir raudonėliu. Įspauskite česnaką, viską išmaišykite.
6. Viskas – traukite iš orkaitės mini picas ir gardinkite jas padažu. Skanaus!
Varškės užtepėlė su lašiša
Užtepėlės – puikus užkandis filmų vakarui. Jos idealiai tinka ant skrudintos duonelės, su krekeriais ar duonos lazdelėmis. Vos kelios minutės ir galėsite pasimėgauti gardžiais skoniais!
Jums reikės:
● 180 g varškės;
● 1 v. š. majonezo;
● 100 g sūdytos lašišos;
● ½ rausvojo svogūno;
● 2 skiltelių česnako;
● 1 pundelio krapų;
● 1 v. š. citrinų sulčių;
● žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
1. Lašišą supjaustykite kuo smulkesniais gabalėliais.
2. Krapus susmulkinkite, svogūną supjaustykite mažais gabalėliais.
3. Į dubenį dėkite varškę ir ją gerai ištrinkite šakute. Sudėkite lašišą, krapus, svogūną. Įdėkite majonezo, įberkite žiupsnelį pipirų, išspauskite česnaką. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite citrinos sultimis ir druska.
4. Patiekite su duonele, krekeriais, lazdelėmis ar prancūzišku batonu. Skanaus!
Sūrio spurgytės
Koks gi filmų vakaras be gardžių, dar garuojančių sūrio spurgyčių? Pasigaminsite itin greitai ir paprastai, o skonis... Skonis bus vertas nuodėmės.
Jums reikės:
● 300 g mocarelos sūrio;
● 300 g kietojo sūrio;
● 3 v. š. kvietinių miltų;
● 3 vnt. kiaušinių;
● žiupsnelio druskos;
● šiek tiek maltų džiūvėsėlių;
● 0,5 l aliejaus (kepimui);
Gaminimo eiga:
1. Sutarkuokite mocarelą ir kietąjį sūrį. Suberkite į dubenį iš išmaišykite.
2. Į dubenį su tarkuotu sūriu suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinius. Masę gerai išmaišykite, tada rankomis formuokite norimo dydžio rutuliukus.
3. Rutuliukus apvoliokite džiūvėsėliuose.
4. Įkaitinkite aliejų. Dėkite į jį rutuliukus ir kepkite, kol sūrio spurgytės įgaus auksinę spalvą.
5. Skanaus!