Daigintų grūdų duona

Daigintų grūdų duona

Šį duonos be raugo receptą atsiuntė Ramunė iš Vilniaus.

 

Sudaiginti rugius arba kviečius (Per naktį vandeniu užpiltus grūdus palaikyti dubenyje. Rytą vandenį nupilti, kad dubens apačioje dar liktų ir kelis kartus per dieną pamaišyti. Jei šilta, sudygsta per parą).

Kai išlenda 1-2 mm daigeliai, grūdus sumalti mėsmale (tai sunku, tad galima įpilti truputį aliejaus). Į masę dėti daigintų ar paprastų saulėgrąžų, sėmenų, ridikėlių bei garstyčių daigų (yra pirkti prekybos centruose), pipirų, druskos, aliejaus, įpilti truputį vandens, kad gautųsi tiršta masė.

Formuoti delno dydžio duoniukus ir kepti ant avižiniais dribsniais pabarstytos skardos.

Ramunė