Blenderiai – skaniausios trintos sriubos

Šaltasis sezonas – šiltų, trintų ir maistingų sriubų sezonas. Tiesa? Nė neabejojame, jog daugelis atšalus orams į kasdienį meniu įtraukia vis daugiau trintų sriubų, nes tai yra patiekalas, suteikiantis itin daug naudų. Trintos daržovių sriubos šildo, yra sočios ir dėka daržovėse esančių vitaminų stiprina imunitetą, kas yra itin svarbu, norint išvengti šaltojo sezono ligų. Na, o kas gali padėti lengviausiai bei greičiausiai pagaminti skanią, sveiką ir maistingą trintą daržovių sriubą? Žinoma, jog funkcionalieji blenderiai.

Blenderinės sriubos yra išties puikios, nes dažnai tereikia kelių ingredientų ir maždaug keliolikos minučių tam, kad soti, kreminė ir labai skani sriuba garuotų ant stalo. Tad nieko nelaukdami dalinamės skaniausiais blenderiu trintų sriubų receptais. Nuo gardžiosios burokėlių iki brokolių su kokosų pienu – šie trintų sriubų receptai pamalonins visus.

Kaip paruošti trintą sriubą naudojantis blenderiu?

Visų pirma tam, kad gardi ir sveika trinta sriuba garuotų ant jūsų stalo reikia žinoti, kaip modernus blenderis padės ją paruošti. Verta akcentuoti, jog skani, kreminės tekstūros sriuba gali būti paruošta tiek naudojantis rankiniu blenderiu, tiek blenderiu, turinčiu specialų ąsotį, kurio viduje yra sutrinami sudėti ingredientai. Rankiniai blenderiai yra itin kompaktiški, lengvai valdomi prietaisai, kurių dėka trintą sriubą paruošite tame pačiame puode, kur virėte norimus ingredientus. Pakanka išvirti pasirinktas daržoves, įpilti šiek tiek vandens ar sultinio ir viską sutrinti puode. Naudojantis blenderiu, turinčiu ąsotį, viską atliksite ąsočio viduje. Išvirus daržoves ir leidus joms šiek tiek atvėsti, tiesiog sudėkite jas į blenderio ąsotį, jei sriuba per tiršta, papildomai įpilkite vandens ar sultinio ir paspauskite mygtuką – blenderis visą darbą atliks už jus. Itin modernūs ir funkcionalūs blenderiai net turi iš anksto užprogramuotą veikimo ciklą karštoms sriuboms gaminti. Tai reiškia, jog gaminimo procesas tampa dar lengvesnis bei paprastesnis, nes pasirinkus tokį ciklą ir paspaudus vieną mygtuką blenderis tiksliai atliks savo darbą ir pasieks tobulą trintos sriubos rezultatą.

5 skaniausių trintų sriubų receptai – nenorėsite jokių kitų

Naudotis bet kokio tipo blenderiu yra itin paprasta bei patogu, o svarbiausia tai, jog šie funkcionalūs virtuvės prietaisai leidžia džiaugtis greitu ir labai skaniu rezultatu. Tad įkvėpti blenderių funkcionalumo ir gardžių trintų sriubų skonių, dalinamės pačiais skaniausiais trintų sriubų receptais, kurie nepaliks abejingų ir alkanų.

1. Kvapnioji burokėlių sriuba su slaptu ingredientu

Ko prireiks?

● 1 kg virtų burokėlių;

● 50 ml alyvuogių aliejaus;

● 1 svogūno;

● 1 česnako;

● Druskos pagal skonį;

● 2–3 šaukštų tirštos pomidorų pastos;

● 500 ml daržovių arba vištienos sultinio;

● Pusės citrinos;

● Slapto ingrediento: šaukštelio rudojo cukraus.

Kaip gaminti?

Burokėlius, svogūną, česnaką supjaustykite smulkiais gabalėliais. 

Užkaiskite puodą, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite supjaustytą česnaką, svogūną ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 4–5 minutes, kol svogūnai suminkštės.

Svogūnams suminkštėjus, įberkite į puodą druskos, suberkite burokėlius ir įdėkite pomidorų pastos. Viską gerai išmaišykite, tuomet supilkite sultinį ir įberkite rudojo cukraus. Virkite apie 5–10 minučių.

Sriubai išvirus, įspauskite citrinos sulčių ir viską perkelkite į blenderį, kur sriuba bus sutrinta iki vientisos, tirštos masės. Jei naudojatės rankiniu blenderiu, sriubą galite trinti tame pačiame puode. Skanaus!

2. Šilkinės tekstūros morkų sriuba

Ko prireiks?

● 1 kg švariai nuplautų ir nuluptų morkų;

● 2 šaukštų sviesto;

● 1 svogūno;

● 1 skardinės kokosų pieno;

● 1 šaukšto raudonojo kario pastos;

Druskos pagal skonį.

Kaip gaminti?

Gabalėliais supjaustykite svogūną. Sudėkite svogūnus į puodą, įdėkite sviestą ir troškinkite ant vidutinės ugnies tol, kol svogūnai suminkštės.

Svogūnams suminkštėjus, į puodą supilkite kario pastą, suberkite gabalėliais supjaustytas morkas ir leiskite pavirti porą minučių. Tuomet supilkite kokosų pieną, įberkite druskos ir įpilkite tiek vandens, kad morkos būtų apsemtos.

Troškinkite morkas tol, kol suminkštės – maždaug 10–15 minučių. Tuomet viską perkelkite į blenderį, kur sriuba bus sutrinta iki vientisos, šilkinės masės. Jei naudojatės rankiniu blenderiu, sriubą galite trinti tame pačiame puode. Skanaus!

3. Kokosinė brokolių sriuba

Ko prireiks?

● 2 vidutinio dydžio brokolio galvučių;

● 1 skardinės kokosų pieno;

● 3 skiltelių česnako;

● 1 svogūno;

● Druskos pagal skonį;

● Pusės stiklinės vandens;

● 2 didelių saujų špinatų.

Kaip gaminti?

Į keptuvę įpilkite šiek tiek kokosų pieno, įmaišykite susmulkintą svogūną, česnaką, įberkite druskos. Viską pakepinkite porą minučių, kol svogūnai suminkštės.

Įpilkite likusį kokosų pieną ir vandenį į puodą, užvirkite. Tuomet sudėkite supjaustytus brokolius ir špinatus, pakepintus svogūnus ir česnakus. Virkite tol, kol brokoliai suminkštės – maždaug 2–4 minutes.

Nukėlus sriubą nuo ugnies, perkelkite ją į blenderį, kur sriuba bus sutrinta iki vientisos, tirštos masės. Jei naudojatės rankiniu blenderiu, sriubą galite trinti tame pačiame puode. Skanaus!

4. Paprastai nepaprasta pomidorų sriuba

Ko prireiks?

● 2 skardinių nesmulkintų luptų pomidorų;

● 1 valgomojo šaukšto sviesto;

● 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;

● 1 svogūno;

● 2 česnako skiltelių;

● 1 puodelio vandens;

● 1 valgomojo šaukšto cukraus;

● Pusės arbatinio šaukštelio salierų sėklų;

● Pusės arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;

● Žiupsnelio juodųjų pipirų;

Druskos pagal skonį.

Kaip gaminti?

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir kepkite tol, kol svogūnai suminkštės. 

Į puodą supilkite susmulkintus pomidorus, vandenį, salierų sėklas, raudonėlį, svogūnus, česnaką, įberkite druskos bei pipirų ir ant vidutinės ugnies virkite maždaug 15 minučių.

Nukėlus sriubą nuo ugnies, perkelkite ją į blenderį, kur sriuba bus sutrinta iki vientisos, tirštos masės. Jei naudojatės rankiniu blenderiu, sriubą galite trinti tame pačiame puode. Skanaus!

5. Saldi saldžiųjų bulvių sriuba

Ko prireiks? 

● 0,5 kg saldžiųjų bulvių;

● 1 svogūno;

● 1 valgomojo šaukšto sviesto;

● 500 ml vištienos sultinio;

● Pusės puodelio kokosų pieno;

● 1 arbatinio šaukštelio kmynų;

● 1 šaukšto kapotos šviežios kalendros;

● Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti?

Keptuvėje pakaitinkite sviestą, suberkite susmulkintą svogūną ir kepkite tol, kol svogūnai suminkštės.

Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus, gabalėliai supjaustytas saldžiąsias bulves, įpilkite vištienos sultinio, įberkite kmynų, kalendros, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies tol, kol bulvės suminkštės.

Bulvėms suminkštėjus, įpilkite kokosų pieno ir vėl viską gerai išmaišykite.

Nukėlus sriubą nuo ugnies, perkelkite ją į blenderį, kur sriuba bus sutrinta iki vientisos, saldžios ir tirštos masės. Jei naudojatės rankiniu blenderiu, sriubą galite trinti tame pačiame puode. Skanaus!

 

maist

Blenderinės sriubos – ir skanesnės, ir sveikesnės

Susigundėte išbandyti šių itin gardžių trintų sriubų receptus? Atminkite, jog blenderinės sriubos ne tik garantuoja puikus skonius dėl švelnios, aksominės tekstūros, bet ir yra sveikatai naudingas pasirinkimas. Garsiai kalbama apie tai, jog iš sutrinto maisto organizmas lengviau pasisavina reikalingas maistines medžiagas, o trintose daržovių sriubose naudingų vitaminų bei mineralinių medžiagų yra ypatingai gausu. Tad pasinaudokite šia didele nauda, kurią siūlo funkcionalieji blenderiai ir mėgaukitės sveika, gardžia bei maistinga trinta sriuba.

Užs. Nr. 564630