4 žingsniai, kaip teisingai valyti ketaus keptuvę

ketauskeptuves
Ketaus keptuvė – tai vienas iš būtiniausių virtuvės reikmenų, pagamintas iš kieto geležies, anglies ir silicio lydinio. Norint mėgautis keptuvės teikiamomis savybėmis, ypatingas medžiagų lydinys reikalauja šiek tiek kitokios priežiūros. Šiame straipsnyje trumpai supažindinsime su šių indų privalumais ir pasidalinsime 3 paprastais greito valymo žingsniais.

Ketaus indų privalumai

Kokybiški ketaus indai yra pagaminti iš natūralių medžiagų. Net ir ilgai kaitinant indus aukštoje temperatūroje, jie neišskiria jokių toksinių medžiagų. Nesvylanti ir tinkamai prižiūrima danga užtikrina indo ilgaamžiškumą – šis gali tarnauti net kelis dešimtmečius. Be to, tvirtas, storas pagrindas ilgai išlaiko šilumą, todėl pagamintas patiekalas greitai neatšals. Ieškote tvaraus, ekologiško sprendimo savo virtuvei? Aukštos kokybės gaminius galite rasti, paspaudę ant šios nuorodos.

4 priežiūros žingsniai

Tokios keptuvės valymas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti itin sudėtingas, tačiau išties jis gana paprastas. Tereikia iš arčiau susipažinti su paprastais priežiūros žingsniais. 4 nesudėtingi priežiūros etapai:

  1. Kruopščiai išplaukite keptuvę su valymo priemonėmis. Keptuvę patariama plauti šiltu vandeniu su kempine ar švelniu šepetėliu, suvilgytu įprastu indų plovimo skysčiu. Rekomenduojama vengti šiurkščių dalelių turinčių ploviklių, šepetėlių, nes jie gali pažeisti paviršiaus apsauginį sluoksnį, kuriame vėliau atsiranda rūdys.

  1. Gerai nusausinkite. Po plovimo keptuvės paviršių nuvalykite sausa šluoste arba popieriniu rankšluosčiu. Jeigu matote, kad po nusausinimo šluoste liko šiek tiek drėgmės, 1–2 minutes keptuvę pakaitinkite.

  1. Ištepkite visą paviršių aliejumi. Prieš tempdami aliejumi, įsitikinkite, kad keptuvė vis dar šilta. Suvilgyta servetėle arba silikoniniu šepetėliu kruopščiai padenkite viso indo paviršių. Jeigu matote, kad aliejus pilnai nebesusigeria, pašalinkite perteklių naudodami popierinį rankšluostį.

  1. Pakaitinkite keptuvę. Aliejumi ištemptą keptuvę galite dar kelias minutes pakaitinti, kad aliejus geriau įsigertų. Jei indą galima naudoti ir orkaitėje, galite šį apie trisdešimčiai minučių įdėti į ją.

Ekspertai teigia, kad keptuvės paruošimas efektyviausias tada, kai naudojami nesotieji riebalai, pavyzdžiui, daržovių, rapsų ar kukurūzų. Pakaitinę indą, leiskite šiam atvėsti. Šis valymo procesas užtikrina tvirtesnę, nelimpančią dangą.

Akivaizdu, ieškantiems tvarių virtuvės sprendimų, pirmasis pasirinkimas turėtų būti ketaus keptuvė. Tinkamai prižiūrimas net ir itin dažnai naudojamas indas išlaiko savo kokybę net dešimtis metų. Pasinaudokite ekspertų patarimais ir gaminkite sočius, sveikus patiekalus savo artimiesiems.

Užs. Nr. 509014