4 paprasti sveikų vasaros užkandžių receptai

4_paprasti
Kai galvojame apie vasaros užkandžius, įsivaizduojame vaisius, daržoves ir vėsius skanėstus.
Naminiai ledinukai, vaisių salotos, gvakamolė – tai gaivūs ir sveiki variantai. Juk geriausi vasaros užkandžiai ir turėtų būti greiti, švieži ir lengvi – būtent tokių valgių idėjomis dalinamės šiame straipsnyje.

Veganiška arbūzinė „pica“

Sultingo arbūzo skiltelės, užpiltos kokosų jogurtu ir uogomis, yra itin gaivus desertas. Norėdami pavaišinti svečius, palikite skilteles tuščias ir leiskite jiems į jogurtą pridėti savo mėgstamus priedus.

Reikės:

½ puodelio nesaldinto kokosų pieno jogurto

1 arbatinis šaukštelis gryno klevų sirupo

¼ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

2 valgomieji šaukštai skrudintų nesaldintų kokosų dribsnių

2 dideli apvalūs arbūzo griežinėliai (maždaug 2,5 cm storio), išpjauti iš arbūzo vidurio

● ⅔ puodelio griežinėliais supjaustytų braškių

½ puodelio per pusę perpjautų mėlynių arba gervuogių

Eiga:

1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, klevų sirupą ir vanilę.

2. Kiekvieną arbūzo apskritimą aptepkite ¼ puodelio jogurto mišinio.

3. Kiekvieną arbūzą supjaustykite į 8 skilteles.

4. Ant viršaus uždėkite braškių, mėlynių ar gervuogių.

5. Pabarstykite kokosų dribsniais.

6. Skanaus!

Naminiai braškių ledai

Šie naminiai braškių ledai gaminami iš šviežių uogų ir yra puikus vasaros skanėstas. Jie yra veganiški, be pieno, kiaušinių ir glitimo.

Reikės:

Šviežios braškės

Citrinos sultys

Cukrus

Vanduo

Eiga:

1. Sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir vandenį į trintuvą.

2. Sumaišę mišinį perpilkite jį į formeles.

3. Paruoškite formeles taip, kad jose tilptų lazdelės, ir užšaldykite.

4. Mėgaukitės ledais!

Humusas per 5 minutes

Šis lengvas humuso receptas leis džiaugtis gardžiu užkandžiu vos per 5 minutes!

Reikės:

425 g avinžirnių

3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis vandens

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis maltų kmynų

1 šaukštelis raudonojo vyno acto

1 nedidelė česnako skiltelė

½ visos citrinos

Eiga:

1. Avinžirnius išpilkite iš skardinės į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Tuomet juos nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Sudėkite avinžirnius į virtuvinį kombainą.

3. Išspauskite citrinos sultis į virtuvinį kombainą. Naudokite sietelį, kad neįkristų sėklos.

4. Įdėkite nuluptą česnako skiltelę, kmynus ir druską.

5. Pradžiai įpilkite raudonojo vyno acto ir maždaug 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus.

6. Maišykite apie 2 minutes. Jei masė vis dar traškios konsistencijos, taip yra todėl, kad ji nepakankamai drėgna. Įpilkite ne daugiau kaip dar 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus, ir, jei reikia, 1 šaukštelį vandens. Maišymo laikas neturėtų būti ilgesnis nei 4 minutės.

7. Patiekite su pita traškučiais ir mėgaukitės!

Granolos batonėliai

Jei turite laisvą valandą ar dvi, kai būsite namuose, pašaukite į orkaitę porciją naminių granolos batonėlių. Laikykite juos šaldiklyje, kad galėtumėte prigriebti, kai reikės eiti iš namų. Reikiamus ingredientus galite rasti e. parduotuvėje.

Reikės:

110 g avižinių dribsnių

20 g pūstų rudųjų ryžių dribsnių

80 g nesūdytų smulkintų migdolų

80 g skrudintų ir nesūdytų moliūgų sėklų

Žiupsnelis druskos

195 g datulių be kauliukų

60 ml medaus

100 g žemės riešutų sviesto

1 arbatinis šaukštelis gryno naminio vanilės ekstrakto

Eiga:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, pūstus ruduosius ryžius, smulkintus migdolus, moliūgų sėklas ir žiupsnelį druskos.

2. Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite datules be kauliukų (kauliukus pašalinti galite peiliu, tačiau tam prireiks daugiau laiko). Lėtai smulkinkite datules su pulsavimo funkcija, darydami pauzes tarp pulsavimų, kol jos bus susmulkintos į gabalėlius. Geriausia, jei datulės nesuliptų į kamuoliuką, bet jei taip atsitiktų, galite atskirti jas į mažesnius gabalėlius rankomis.

3. Sudėkite datules į sausus ingredientus.

4. Tada rankomis sumaišykite juos (prieš tai naudinga sudrėkinti rankas). Kai datulės bus įmaišytos į sausą mišinį, mišinys turėtų pasidaryti lipnus.

5. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite medų ir žemės riešutų sviestą. Maišykite juos, kol masė taps vientisa ir kreminė. Kad ingredientai susijungtų, gali tekti panaudoti plaktuvą.

6. Išjunkite ugnį ir įmaišykite vanilės ekstraktą.

7. Ant sausų ingredientų supilkite lipnų medų ir žemės riešutų sviestą.

8. Maišykite, kad produktai susijungtų. Įsitikinkite, kad medus ir žemės riešutų sviestas padengia visus sausus ingredientus.

9. 8x8 dydžio kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi.

10. Į skardą įspauskite granolą. Galite panaudoti matavimo puodelio nugarėlę (prieš tai ją sudrėkinkite), kad išlygintumėte granolos viršų ir įsitikintumėte, kad ji gerai prigludusi kepimo inde.

11. Užšaldykite granolą 30 minučių.

12. Išimkite granolą iš šaldiklio ir supjaustykite vienodais gabalėliais.

13. Sudėkite batonėlius į šaldymui skirtą indą ar maišelį.

14. Užšaldykite granolos batonėlius, kol galėsite jais mėgautis. Patarimas – ištraukite granolos batonėlį iš šaldiklio ir prieš valgydami leiskite jam pašilti kambario temperatūroje apie 1 minutę.

4paprasti

Užs. Nr. 512014