3 paprasti desertai saldesnėms šventėms

pepkoint
Ne paslaptis, kad tiek Kūčios, tiek šv. Kalėdos reikalauja daug pastangų ruošiant įvairiausius tiek tradicinius, tiek naujai atrastus patiekalus. Dažniausi šio šventinio laikotarpio ingredientai, ko gero, yra duona, grybai, silkė ir kitokios žuvys, tad prisiminus desertus, saldžioms idėjoms vietos lieka kur kas mažiau. Pateikiame tris paprastus, tačiau ne prastus, desertus saldesnėms šventėms.

Klasikinis kalėdinis tortas

Tikriausiai niekas taip neprimena švenčių kaip klasikinis kalėdinis tortas. Žinoma, egzistuoja begalė skirtingų variacijų, tačiau pagrindui visada prireikia tų pačių brendyje ar vandenyje mirkytų džiovintų vaisių: abrikosų, razinų, datulių, vyšnių, citrusinių vaisių. Dažniausiai šie paliekami mirkytis pernakt, tačiau pristigus laiko ar tiesiog norint paspartinti procesą, galima naudotis mikrobangų krosnele: sudėkite vaisius į dubenėlį, užpilkite vandeniu ar brendžiu, šiek tiek pašildykite ir palikite dar valandą, kad susigertų skystis. Paprasta, greitai ir efektyvu! Dar viena šio recepto gudrybė – muskato riešutas. Šis mažas, tačiau stebuklingas gėris ne tik suteikia išskirtinio, sodraus skonio įvairiems patiekalams, tačiau ir pasižymi antioksidacinėmis savybėmis – ir skanu, ir sveika. Optimaliausia tokio torto konsistencija būna švelni, minkšta ir drėgna, tačiau kiekvienas galime ją koreguoti pagal savo ir namiškių norus.

Linksmi kalėdiniai keksiukai

Keksiukai – desertas, per pastarąjį dešimtmetį tapęs tikra klasika. Juos ne tik itin paprasta, bet ir linksma gaminti – dekoruojant galima pasitelkti giliausias ir šmaikščiausias vaizduotės kerteles, o šventiniu laikotarpiu galime sukonstruoti elnius, nykštukus, senius besmegenius, eglutes ir t.t. Spalvos, pabarstukai, kremai – atrodo, pasirinkimai ir galimybės, išties, yra neišsenkančios. Šis desertas ne tik nuostabiai papuoš kalėdinį stalą, tačiau ir pradžiugins kiekvieną paragavusį, ypač mažuosius stalo svečius! Svarbiausia nepadauginti kepimo miltelių – kitaip mieli žvėreliai ir augalėliai deformuosis ir jų formos toli gražu primins tikrai ne šv. Kalėdų atributus. Norėdami pakylėti savuosius keksiukus į nematytas aukštumas, investuokite į kokybišką ir patogų kremo dozatorių, dekoracijas ir formeles, o pastarąsias patepkite sviestu, kad tešla nepriliptų ir iškepusius keksiukus būtų lengviau ištraukti.

imbieriniai

Imbieriniai sausainiai

Ko gero, imbierinių sausainių kvapą atpažintumėme kiekvienas – to saldaus, šventinio aromato nesupainiosite su niekuo. Su šiuo itin paprastu receptu daug naujienų neprigalvosime, tačiau keletas patarimų padės išgauti tobulą rezultatą. Pavyzdžiui, skirtingi sirupai suteikia išties didelį skirtumą: keičiasi tiek spalva, tiek skonis, tad išbandykite skirtingus ir nuspręskite, kuris patinka labiausiai. Kalbant apie prieskonius, jų kiekį ir tipus taip pat galima kaitalioti, tačiau įprasta kalėdinė formulė susidaro iš gausaus kieko tarkuoto imbiero, šiek tiek cinamono ir žiupsnelio gvazdikėlių. Galiausiai, net jei ir sumaišius tešlą ši atrodo gan lengvai minkoma, apsišarvuokite kantrybe iš atšaldykite ją bent 3 val. – kitaip meduoliukai (ar kitokios figūrėlės) orkaitėje praras formą.

Kad nereikėtų naršyti skirtingose parduotuvėse beieškant tinkamiausių įrankių šiems receptams įgyvendinti, apsilankykite PEPCO internetiniame kataloge – ten rasite įvairių kalėdinių formelių, indų, įrankių ir žavių dekoracijų, neabejotinai pagražinsiančių jūsų šventinį stalą. Linkime skanių ir gražių artėjančių švenčių!

Užs. Nr. 520197