„Žuvyčių“ pyragas

Asmeninė nuotr.
Jūratė MAZGELIENĖ, Pakruojo rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyresnioji specialistė, karantino metu kolegas pradžiugino pyragu, kurio nereikia kepti. Jo gamyba ilgai netrunka, o pyrago skonis – labai geras.

„Žuvyčių“ pyragas

Jam pagaminti reikės 3 pakelių (po 150 gramų) saldžių krekerių „Žuvytė“, 200 gramų sviesto, 400 gramų grietinės (30 procentų riebumo), 1 stiklinės cukraus, 1 citrinos.

Sviestą reikia išlydyti su cukrumi, masę atvėsinti. Į atvėsusį sviestą supilti grietinę ir, išspaudus citrinos sulčių, šaukštu viską gerai išmaišyti.

Supilti krekerius į indą (torto formą), užpilti paruoštą masę ir viską gerai sumaišyti.

Masę išlyginti ir suformuoti gražų tortą. Atšaldyti ir skanauti.

Galima improvizuoti, tortą paskaninant razinomis, riešutais ar džiovintais vaisiais.

Skanaus!