„Žuvyčių“ pyragas

Asmeninė nuotr.
Jūratė MAZGELIENĖ, Pakruojo rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyresnioji specialistė, karantino metu kolegas pradžiugino pyragu, kurio nereikia kepti. Jo gamyba ilgai netrunka, o pyrago skonis – labai geras.

„Žuvyčių“ pyragas

Jam pagaminti reikės 3 pakelių (po 150 gramų) saldžių krekerių „Žuvytė“, 200 gramų sviesto, 400 gramų grietinės (30 procentų riebumo), 1 stiklinės cukraus, 1 citrinos.

Sviestą reikia išlydyti su cukrumi, masę atvėsinti. Į atvėsusį sviestą supilti grietinę ir, išspaudus citrinos sulčių, šaukštu viską gerai išmaišyti.

Supilti krekerius į indą (torto formą), užpilti paruoštą masę ir viską gerai sumaišyti.

Masę išlyginti ir suformuoti gražų tortą. Atšaldyti ir skanauti.

Galima improvizuoti, tortą paskaninant razinomis, riešutais ar džiovintais vaisiais.

Skanaus!

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.