Tuno pyragas

Asmeninė nuotr.

Sniegina POTELIŪNIENĖ, dėstytoja iš Viniaus, gimusi ir augusi Šiauliuose, kuriai Šiauliai ir šiauliečiai buvo, yra ir bus labai artimi širdžiai, dalijasi tuno pyrago receptu.

„Šį patiekalą rekomenduočiau tiems, kurie mieliau rinktųsi sūrų, o ne saldų „tortą“, nes jis savo išvaizda primena tortą, bet tai nėra saldumynas, veikiau gali būti užkandis. Be to, šis patiekalas tinka ir šventinių pusryčių, ir popietės stalui. Šį pyragą dažnai renkuosi daryti vykdama pas mamą, taip pat jis tinka ir tokių švenčių kaip Kalėdos ar Velykos stalui“, – sako Sniegina.

Tuno pyragas

Reikia: napoleono lakštų (1 pakuotės, kurioje yra 3–4 lakštai), didelės tuno dėžutės (geriau nesmulkintas tunas aliejuje, bet galima maišyti smulkintą ir nesmulkintą tuną, jei turime mažesnes pakuotes), majonezo ir kelių šaukštų grietinės, marinuotų agurkų, poro, česnako skiltelės, pipirų, kitų prieskonių pagal skonį, alyvuogių, paprikos, sūdytos ar rūkytos lašišos (nebūtinai) ir prieskoninių žolelių papuošimui.

Inde šakute sumaigome iš dėžutės išimtą tuną (nusunkę aliejų, kuriame jis buvo), įdedame per burokinę tarką sutarkuotų marinuotų agurkėlių, smulkiai supjaustyto poro (jei jį mėgstate) arba 2–3 supjaustyto arba išspausto česnako skilteles, juodųjų pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį, įpilame 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus, įdedame 2–4 šaukštus majonezo ir viską išmaišome.

Pertepame napoleono lakštus parengta mase. Viršutinį lakštą reikia aptepti majonezu arba sumaišyta majonezo ir grietinės mase. Puošti galima riekelėmis, pusmėnuliais supjaustytais marinuotais agurkais, žiedais supjaustytomis alyvuogėmis, smulkinta lašiša ar spalvingomis daržovėmis.

Skanaus!