Tortas „Rafaelo“

Asmeninė nuotr.
Klovainių miestelio (Pakruojo rajonas) bendruomenės pirmininkė Ramunė Šumskienė mėgsta sukiotis virtuvėje ir išmėginti net ir sudėtingus receptus. Pakruojietės siūlomas torto receptas, anot jos, nėra sudėtingas ir puikiai tinka šventiniam stalui.

Tortas „Rafaelo“

Biskvitui iškepti reikės 4 kiaušinių, 200 gramų cukraus, 65 gramų aliejaus, 230 gramų miltų, 12 gramų kepimo miltelių.

Kremui prireiks 1 indelio kondensuoto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto, 450 gramų plakamosios grietinėlės, 60 gramų kokosų drožlių.

Lakštams sulaistyti reikės 200 mililitrų vandens, pagal skonį citrinos sulčių ir 1 šaukštelio cukraus.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir padidės. Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakite apie minutę, kad masės susijungtų. Dalimis suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Biskvitą supjaustykite į tris dalis.

Kremui grietinėlę išplakite. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą. Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą. Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus. Torto sulaistymui vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis.

Į tortinę su atsegamu šonu dėkite biskvitą, sulaistykite jį, uždėkite 1/3 kremo. Uždenkite kitu biskvitu, šiek tiek paspauskite, sulaistykite ir vėl užtepkite kremu, uždėkite trečią biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonams aptepti.

Suteptą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir pabarstykite kokoso drožlėmis. Viršų galite puošti kaip norite – netgi gyvomis gėlėmis.

Skanaus!