Purūs kotletai

Asmeninė nuotr.
Radviliškietis Andrius AGANAUSKAS, bendrovės „Vauksa“ projektų vadovas, mėgsta pasisukioti virtuvėje, ypač – gamindamas patiekalus lauko kepsninėje.
Dabar, kai saugojantis koronaviruso, daugiau būnama namuose, jo šeimos virtuvėje populiariausi – paprastesni patiekalai. Vienas iš jų – purūs, minkšti kotletai.

Purūs kotletai

Jiems išsikepti reikės: 1 kilogramo faršo (kiaulienos ir jautienos), 150 mililitrų pieno, 3 bulvių, 3 svogūnų, 4 batono riekelių, 1 kiaušinio, 1 šaukšto garstyčių, 1 šaukšto aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų.

Batoną reikia sutrupinti ir pamerkti į pieną. Palikti, kad išbrinktų. Nenusunkus pieno, sudėti į faršo masę ir išmaišyti.

Bulves ir svogūnus supjaustyti, sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinti (arba galima sutarkuoti per smulkią trintuvę). Įdėti faršą ir viską gerai išmaišyti.

Įberti pipirų, druskos, įdėti šaukštą garstyčių. Galima dėti ir daugiau, priklauso kokio aštrumo norite. Įpilti šaukštą aliejaus, įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti. Masę palikti pastovėti bent 10 minučių.

Rankomis suformuoti kotletus ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi.

Valgyti su norimu garnyru – tinka ir raugintos, ir šviežios daržovės, bulvių košė.