
Naujausios
Plikyti sausainiai
Reikės: 300 ml pieno, 70 g sviesto, 80 g cukraus, žiupsnelio druskos, 5 kiaušinių, 150 g miltų.
Pieną, druską, cukrų ir sviestą pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pienas įkais, o sviestas ištirps (neleisti pienui virti ir burbuliuoti).
Dubenyje pasiruoškite miltus.
Kai sviestas ištirps, o pienas ims po truputi virti – vienu mostu pilti miltus ir gerai išmaišyti. Mišinys ims šokti į gabalus, bet po truputį įgaus vientisą masę, atšoks nuo indo sienelių. Tešlą išversti į lėkštę ir palaukti kol pravės.
Dubenyje šiek tiek paplakti kiaušinius (aš naudoju žąsų kiaušinius. 1 žąsies kiaušinis atitinka 2 vištos kiaušinius).
Kai tešla pravės, į ją po truputį pilti kiaušinius. Kiaušiniai į masę turi įsimaišyti taip, kad ji būtų vientisa, blizgi ir pamažu imti leistis. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad nudribtų nuo šaukšto truputį jį krestelėjus.
Dėkite tešlą į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite mažus sausainius.
Kepkite įkaitintoje iki 190ºC orkaitėje apie 15 -20 minučių, kol sausainiai pakils ir gražiai pagels.
Labai svarbu tešlos tirštumas. Gali būti, kad nesudėsite visų kiaušinių (priklauso nuo kiaušinių dydžio), tad likutį galite panaudoti sausainių viršui patepti.
Šie sausainiai puikiai tinka vieno kąsnio sumuštinukams – į juos galima dėti tiek sūrų, tiek saldų įdarą. Šeimą pradžiuginu saldžiu (grietinėlės, „Rududu“ kremo) ir sūriu įdaru (varškė su lašiša arba varškė su krabais ir majonezu).
Skanaus!