
Naujausios
Akmenės rajono Lazdynų Pelėdos memorialinio muziejaus vadovė Sandra SAKALAUSKIENĖ studijavo ir dirbo užsienyje, ten gaminamų valgių receptais pasinaudoja namuose. Pusryčiams pavyzdžiui, siūlo išsikepti Ispanijoje ragautos ir pamėgtos kiaušinienės su cukinija, o vakarienei pasigaminti cukinijos užkandėlės.
Pusryčiams – kiaušinienė su cukinija
Reikės: cukinijos, česnako, kiaušinių, mėgstamų prieskonių.
Susipjaustom cukiniją griežinėliais, kubeliais ar pusmėnuliais – tai pasirenkame pagal cukinijos didumą. Tinkamiausios yra žalios ir neperaugusios, maždaug 30 centimetrų ilgumo.
Keptuvėje aliejuje pakepiname supjaustytą česnako skiltelę iki geltonumo. Tada sudedame cukinijos gabalėlius ir pakepiname trumpai – kol suminkštėja. Iškart užpilame kiaušinio plakinį, pagardintą mėgstamais prieskoniais. Kai pagelsta, apverčiame ir dar pakepiname kokias 3 minutes.
Pietums tinka balandėlių skonio troškinys, kurio receptą pasakė kolegė. Sandra šį valgį tiekia į stalą porą kartų per mėnesį.
Vakarienei – cukinijų užkandėlė
Cukinijas susipjaustome žiedais, galima nusilupti, išimti sėklas. Kepame aliejuje arba orkaitėje – kol švelniai pagels. Susidedam į lėkštę, įdedame sutraiškytą česnako skiltelę, pabarstom raudonėliu ir druska pagal skonį. Sumaišome keptas cukinijas su prieskoniais.
Valgome šiltą, kai kas mėgstą ir atvėsusią. Kam patinka, gali pasidaryti tyrę su smulkintuvu, dar pridėti varškės. Bus kitoks skonis.
Galima užkandį pasiruošti iš vakaro ir neštis į darbą, ar iškylą.
Skanaus!