Moliūgų duonelė

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Stupurų kaime (Joniškio rajonas) gyvenanti Lina VYŠNIAUSKAITĖ vis iškepa moliūgų duonelės namiškiams ir svečiams pavaišinti. Receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Reikės: 75 mililitrų grietinėlės, 75 mililitrų vandens, 210 gramų miltų, 5 gramų sausų mielių, 2–3 šaukštų cukraus, 75 gramų smulkiai tarkuotų morkų, 75 gramų stambiau tarkuotų moliūgų, saujos pakepintų moliūgų, saulėgrąžų sėklų, žiupsnelio druskos.

Grietinėlę sumaišome su vandeniu ir šiek tiek pašildome. Beriame cukrų, druską ir išmeišome, kad ištirptų. Dubenyje sumaišome miltus, mieles, morkas, moliūgus ir sėklas. Pildami vandens ir grietinėlės mišinį užminkome tašlą. Ją uždengiame audiniu ir paliekame šiltai, kad pakiltų. Kildiname apie valandą. Pakilusią tešlą sukrečiame į pasirinktas firmas (geriausiai tinka keksiukų), paliekame dar 15 minučių pabrinkti ir kepame apie 12–15 minučių iki 195 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Duonelę skanu valgyti su sviestu. Skanaus!

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.