Marmuriniai keksiukai

Asmeninė nuotr.
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo-informavimo skyriaus vedėja Virginija NAVIKIENĖ pastaruoju metu stengiasi saldumynus gaminti kuo rečiau, bet visiškai atsisakyti šio vaikystės ir jaunystės pomėgio nepavyksta: „Tad siūlau šiomis karantino sąlygomis išbandyti marmurinių keksiukų receptą ir, jei patiks, grįžus į normalų gyvenimo ritmą vaišinti jais artimuosius, draugus, kolegas.“

Marmuriniai keksiukai

Reikės: 200 g minkšto sviesto, 190 g miltų, 3 kiaušinių, 50 g cukraus (galima ir mažiau), 2/3 indelio saldaus kondensuoto pieno, nepilno šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio vanilinio cukrus, 0,5 šaukštelio druskos, 3 šaukštų kakavos.

Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo. Tada supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įmaišyti į masę.

Specialią 12-kai keksiukų kepti skirtą skardą iškloti popierinėmis formelėmis ir supilstyti pusę tešlos. Į kitą pusę įmaišyti kakavą, tuomet ant viršaus uždėti kakavinę masę. Truputį pamaišyti, kad susimaišytų balta ir kakavinė tešlos.

Kepti iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Kas mėgsta, tešlą gali „pagerinti“ džiovintomis spanguolėmis, slyvomis, razinomis, riešutais. Jei neturite keksiukų skardos, galima kepti vieną didelį keksą, kepimo formą išklojus kepimo popieriumi.

Skanaukite į sveikatą, bet saldumynais mėgaukitės atsakingai!

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.