Kugelis su kokosų pienu

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė žurnalistė Laima PELECKIENĖ dalijasi su „Šiaulių krašto“ skaitytojais savo patirtimi ir receptu, kai dabar turime kantriai būti namuose.

Kugelis su kokosų pienu

Manau, karantino sąlygos, o kai kam – ir griežta saviizoliacija, pastarosiomis dienomis turėjo įtakos ne vienos šeimos virtuvei. Buvome įpratę: ko nors pritrūko – į prekybos centrą. Dabar tenka išmokti gaminti kiek praktiškiau, kad neradę kokio produkto spintelėje ar šaldytuve, nelėktume jo pirkti. Esu tikra – išeitį visada galima rasti. Ją radau ir aš – taip sugalvojau naują kugelio su kokosų pienu receptą. Ir nepasigailėjau – kugelis buvo purus, minkštas ir ypatingo skonio. Tad jeigu sugalvosite šeimai iškepti šį tradicinį lietuvišką patiekalą, galite pabandyti ir taip.

Esu tikra, kad kugelį moka kepti visos (na, beveik visos) šeimininkės, todėl detaliai recepto neaprašinėsiu. Pirmiausia keptuvėje patirpinau sūdytų lašinukų. Kad būtų daugiau riebalų, nes kugeliui jų labai reikia, papildomai įdėjau lydyto sviesto su kokosų aliejumi. Pirmą kartą tokį buvau pirkusi, bet patiko. Į keptuvę nepagailėjau pjaustytų svogūnų – visada dedu jų gana daug. Žinoma, įbėriau truputį druskos (priklauso nuo lašinukų) ir gerokai juodųjų pipirų.

Į tarkuotų bulvių masę visada beriu pipirų, druskos, pilu karšto pieno ir riebaluose kepintus svogūnus, o pabaigoje įmaišau gerai išplaktus kelis kiaušinius.

Pieno? Stop, neturiu. Jau savaitė po grįžimo iš užsienio esu saviizoliacijoje. Pasukau galvą – o gal pabandyti kokosų pieną, kurio turiu? Taip ir gimė mano naujoviškas kugelio receptas, kurį pakartosiu dar ne kartą, nors kugelį kepu gal tik du kartus metuose.

Beje, padažui pasilieku dalį keptuvėje pakepintų svogūnų su riebalais, įdedu šiek tiek grietinės. Šįkart ir jos beveik neturėjau, tad papildomai įpyliau to paties kokosų pieno. Svarbu, kad jis nebūtų labai liesas.

Skanaus!

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.