Dilgėlių ir rūgštynių sriuba

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Kriukų miestelyje (Joniškio rajonas) gyvenanti Irena VITKEVIČIENĖ pavasarį pradeda rinkti įvairias vaistines ir maistines žoleles. Štai, dilgėlės, kurios stiprina kraują ir turi kitų gerų savybių, labai tinka sriubai. Tad siūlome išmėginti receptą ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Reikės: kelių saujų, kokių trijų, neperaugusių dilgėlių lapų, tiek pat rūgštynių (jeigu rūgštynių neturite, galima apsieiti ir vien su dilgėlėmis), 4 bulvių, 2 morkų, 3–4 šaukštų miežinių kruopų, 1 svogūno, vandens, druskos, pipirų, lauro lapelių, aliejaus.

Bulves nulupame ir supjaustome kubeliais. Bulves, kruopas ir prieskonius dedame į vandenį, užkaičiame. Tuo tarpu, morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūną nulupame ir susmulkiname. Morkas su svogūnais pakepiname aliejuje ir sudedame į sriubą.

Dilgėles nuplauname ir nuplikome karštu vandeniu, tada nuskabome lapus, supjaustome, taip pat nuplauname ir supjaustome rūgšynes ir dedame į sriubą. Kelias minutes paverdame.

Skanaus!