Asmeninė nuotr.

Naujausios
2025-05-02
Komentarai:
2025-05-02
Komentarai:
2025-05-02
Komentarai:
Blynai su dilgėlėmis
Reikės: stiklinės kefyro ar rūgpienio, šiek tiek druskos ir pipirų (nebūtinai). Vieno kiaušinio, šiek tiek sodos ar kepimo miltelių, jei norite, kad blynai būtų skaniai pasipūtę. Miltų reikia tiek, kad užmaišytumėt tirštą tešlą.
Dilgėlių reikia bent keturių didelių saujų – renku tik viršūnėlių lapelius, dar – vieno svogūno.
Gaminame: dilgėles nuplikome karštu vandeniu, supjaustome smulkiau, jei reikia. Supjaustome svogūno galvą ir viską pakepiname aliejuje. Tada šitą mišinį sumaišome su tešla ir kepame blynus. Kuo daugiau dilgėlių įdėsite, tuo blynai bus labiau pavasariškai žali! Valgome karštus su grietine ar šaltus vietoj sumuštinių.
Skanaus!
Komentarai