Blynai su dilgėlėmis

Asmeninė nuotr.
Irena BALIULĖ dalijasi savo išskirtiniu pavasariniu receptu. „Daug metų gyvenau ir dirbau Šiauliuose. Draugai ir kolegos tikrai atsimena mano blynus su dilgėlėmis, – rašo ponia Irena. – Gyvenant daugiabutyje sunku buvo prisiskinti dilgėlių, bet draugai visada jų parūpindavo iš savo sodų ar sodybų – tik kepk! Šiandien gyvenu Zarasuose prie ežero, o pakrantėse visada randu dilgėlių – jos dabar šviežutėlės!“

Blynai su dilgėlėmis

Reikės: stiklinės kefyro ar rūgpienio, šiek tiek druskos ir pipirų (nebūtinai). Vieno kiaušinio, šiek tiek sodos ar kepimo miltelių, jei norite, kad blynai būtų skaniai pasipūtę. Miltų reikia tiek, kad užmaišytumėt tirštą tešlą.

Dilgėlių reikia bent keturių didelių saujų – renku tik viršūnėlių lapelius, dar – vieno svogūno.

Gaminame: dilgėles nuplikome karštu vandeniu, supjaustome smulkiau, jei reikia. Supjaustome svogūno galvą ir viską pakepiname aliejuje. Tada šitą mišinį sumaišome su tešla ir kepame blynus. Kuo daugiau dilgėlių įdėsite, tuo blynai bus labiau pavasariškai žali! Valgome karštus su grietine ar šaltus vietoj sumuštinių.

Skanaus!