Avinžirnių salotos

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Rita VILKAITĖ yra Šiaulių Europe Direct informacinio centro vadovė. Minint šių metų Europos dieną centras inicijavo europietiškų patiekalų virtualų festivalį, kurio dalyviai dalijosi ES šalių virtuvių receptais, prisiminė ragautus patiekalus ar įgytas patirtis karantino metu. Pati Rita mielai dalijasi savo receptu su „Šiaulių krašto“ skaitytojais ir siūlo išbandyti avinžirnių salotas.

„Šios salotos – sveikas patiekalas, labai mėgstamas mano artimųjų ir draugų“, – sako ji.

Avinžirnių salotos

Reikės: avinžirnių, salotų (gali būti kokias mėgstate, aš dažnai maišau iceberg salotas su gražgarstėmis), pomidoriukų, saulėje džiovintų pomidorų, agurko, juodųjų alyvuogių, kaparėlių, prieskonių (pipirų, Provanso žolelių), alyvuogių aliejaus, balzaminio acto kremo, tarkuoto kietojo sūrio.

Salotas suplėšome, dedame ant viršaus supjaustytus agurką, pomidoriukus, alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus. Pabarstome kaparėlių. Apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Toliau dedame išvirtus karštus avinžirnius (prieš tai ne mažiau nei 6 valandas avinžirnius reikėtų pamirkyti vandenyje, mažiau reikės virti). Ant viršaus beriame tarkuotą sūrį, prieskonius, pagal skonį balzaminio acto kremo.

Skanaus!

1