Aguonų ir migdolų miltų pyragas

Asmeninio albumo nuotr.
Joniškietė Biruta POCIŪNIENĖ, kelionių mėgėja, aktyvi Joniškio trečiojo amžiaus universiteto klausytoja, karantino metu eksperimentuoja virtuvėje – bando naujų pyragų skonius. „Šiaulių krašto“ skaitytojams Velykų stalui siūlome išsikepti šį gardėsį.

Reikės: 200 gramų aguonų, vienos stiklinės migdolų miltų, 50 gramų cukraus, 6 kiaušinių, indelio kondensuoto pieno.

Trynius išsukame su cukrumi, o baltymus išplakame iki standžių putų. Trynius sumaišome su maltomis ir karštame vandenyje pamirkytomis aguonomis ir migdolų miltais. Į masę atsargiai įmaišome plaktus baltymus.

200 laipsnių karštumo orkaitėje kepame apie 30 minučių.

Kondensuotą pieną pakaitiname keptuvėje, bet neužviriname. Dar karštą pyragą subadome mediniu pagaliuku ir apliejame kondensuotu pienu, palaukiame, kol susigers.

Tai labai minkštas ir skanus pyragas.

Skanaus!