Studentiška mėnesio kulinarės virtuvė

Studentiška mėnesio kulinarės virtuvė

Studentiška mėnesio kulinarės virtuvė

Vytauto Didžiojo universiteto antrojo kurso studentė, kuršėniškė Deimantė Giedrimaitė tapo geriausia sausio mėnesio kulinare. Skaitytojai įvertino jos pasiūlytą pyragą „Tinginys“ su riešutais.

Redakcija kulinarę apdovanojo knyga „Šiuolaikinė lietuvių virtuvė“.

Vytautas RUŠKYS

vytautas@skrastas.lt

D. Giedrimaitė virtuvėje linkusi, kaip būdinga studentams, gaminti tokius valgius, kuriems nereikia išleisti daug pinigų ir neužgaištama.

„Gal todėl nesu įgudusi virtuvėje“, – pripažįsta mėnesio kulinarė.

Pyragą „Tinginys“, kurio receptą „Šiaulių krašto“ skaitytojai išrinko geriausiu sausio mėnesį, atrado būdama skaute. Skautų būryje tai vienas iš mėgstamiausių skanumynų.

Namuose pabandė iškepti, receptūrą papildydama riešutais. Pyragas patiko visai šeimai.

Deimantė sako nepajėgianti prilygti mamai, kuri iš bet kokių produktų gali išvirti labai skanią sriubą.

Studijuodama pasiilgsta naminio maisto. Itin jos mėgstamas yra mėsos troškinys su kopūstais ir bulvėmis. Mama ruošia troškinį stikliniame inde, jį kaitindama krosnies orkaitėje.

Pati Deimantė mieliau verda barščius – vien dėl to, kad sriuba greitai išverdama. Pietų stalą papildo greitai pagaminama daržovių mišrainė.

Įsitikinusi, kad geriausia yra pačiam ruošti valgį. Viena vertus, tai yra ekonomiška. Ne kartą bandė už tą pačią sumą pavalgyti kavinėje ir prisipirkti produktų namų virtuvei. Visąlaik sotesnis buvo pasigamintas valgis.

Kitas savo virtuvės pranašumas – didesnės garantijos, kad valgai sveikiau. „Pats pasirenki ir nusprendi, iš kokių produktų ruoši valgį, o kavinėje – nežinai, kas įdedama“, – sakė D. Giedrimaitė.

Asmeninė nuotr.

KULINARĖ: Sausio mėnesio kulinarė Deimantė Giedrimaitė sako: „Nesu labai įgudusi virtuvėje, jos darbais stengiuosi neapsisunkinti, nes daugiau laiko turiu skirti studijoms.“