Mėnesio kulinarė siūlo naujų receptų

Mėnesio kulinarė siūlo naujų receptų

Mėnesio kulinarė siūlo naujų receptų

Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centro bendruomenės slaugytoja Dalia Kundrotienė, gyvenanti Alkiškiuose, tapo geriausia spalio mėnesio kulinare. Skaitytojai įvertino jos pasiūlytą receptą, kaip stiklainiukuose išsikepti sočių bandelių.

Redakcija laimėtoją apdovanojo knyga „Šiuolaikinė lietuvių virtuvė. Tradicijos ir dabartis“.

Vytautas RUŠKYS

vytautas@skrastas.lt

D. Kundrotienės tvirtinimu, pasiūlytos išsikepti bandelės nėra skanėstas. Labiau vertingas kaip praktiškas maisto produktas. Vyras, išvažiuojantis į darbą visai dienai, neretai pietums įsideda bandelių.

Pastaruoju metu moters pomėgis virtuvei sustiprėjo. Anksčiau gamindavo valgį iš pareigos, dabar tai tapo laisvalaikio malonumu.

Medikė su bendradarbėmis mėgsta pasidalyti receptais. Vieną, pasiūlytą buvusios bendradarbės Birutės, itin vertina, todėl patiekalą ir vadina jos vardu – Birutės kiaušinienė.

Pirmiausia reikia aliejuje pakepinti kubeliais supjaustytas cukinijas ir svogūnus bei sutarkuotas morkas. Truputį įberti pipirų ir druskos. Paskui išplakti kiaušinius ir užpilti ant daržovių. Dangčiu uždengus keptuvę pakepinti – kol plakinys šiek tiek susitrauks (jokiu būdu nereikia maišyti), o paskui visą masę apversti ir dar truputį pakepinti.

Dalia sako, kad patiekalas skanus, sveikatingas ir suteikiantis sotumo.

Dalia siūlo pasigaminti ir „čipsų“ be cheminių priedų ir ne vien iš bulvių.

Kuo plonesniais griežinėliais supjaustyti bulves, morkas, salierų šaknis, raudonuosius burokėlius – iš jų „čipsai“ yra itin skanūs.

Tik vieną produktą dėti į puode užvirintą aliejų ir pavirti apie penkias minutes. Išgraibytus griežinėlius dėti ant popierinio rankšluosčio ir nusausinti. Tada užberti šiek tiek druskos.

Tame pačiame aliejuje tinka virti ir kitas daržoves.

D. Kundrotienės šeima seniai prenumeruoja „Šiaulių kraštą“ ir nuolat domisi skyreliu „Dienos receptas“, turi sukaupusi itin patikusių pasiūlymų iškarpų, jomis pasinaudoja.

Autoriaus nuotr.

KNYGA: Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centro bendruomenės slaugytoja Dalia Kundrotienė apdovanota knyga „Šiuolaikinė lietuvių virtuvė. Tradicijos ir dabartis“.