Laimėjimą atnešė firminis varškės pyragas

Laimėjimą atnešė firminis varškės pyragas

Laimėjimą atnešė firminis varškės pyragas

„Šiaulių krašto“ konkurso „Gamink ir balsuok“ gruodžio mėnesio nugalėtoja tapo šiaulietė Jolanta Čereškienė. „Dienos recepto“ rubrikai ji pasiūlė firminį varškės pyragą. Juo nešina atėjo į redakciją atsiimti prizo – Daivos Trečiokaitės saldumynų receptų knygos „Kvepiantys“.

Marina VISOCKIENĖ

marina@skrastas.lt

Dovana lentynoje nedulkės

„Gaminu nuo trylikos metų. Mano mama – virėja, todėl maisto gaminimas – įgimtas“, – sako Jolanta. Ji – ilgametė „Šiaulių krašto“ prenumeratorė, išbandžiusi ne vieną receptą iš mūsų rubrikos „Dienos receptas“. Džiaugiasi tarp gausybės receptų knygų ir pačios surašytų sąsiuvinių turėdama dvi „Šiaulių krašto“ išleistas receptų knygeles.

Pamačiusi tarp konkurso „Gamink ir balsuok“ dalyvių vieną kitą pažįstamą veidą, Jolanta ryžosi jame sudalyvauti. Kokį patiekalą siūlys nedvejojo – jau firminiu tapusį varškės pyragą.

„Kiekvieną kartą jį gaminu vis kitaip, ar papajų gabaliukų, ar slyvų, ar riešutų prie įdaro pridedu. Be pyrago neapsieina nė viena šeimos šventė, juo ir bendradarbius palepinu“, – pasakoja pardavėja dirbanti moteris.

„Laimėta knyga lentynoje nedulkės“, – žadėjo nugalėtoja. Mėgstanti išbandyti naujus receptus moteris planavo namiškius palepinti vienu iš beveik 100 knygoje siūlomų gardumynų.

Patinka eksperimentuoti

Jolanta eksperimentuoja ne tik su firminiu varškės pyragu. „Man patinka gaminti ne kaip visi“, – sako moteris. Pavyzdžiui, cepelinų įdarą gamina iš vištienos faršo ir tarkuotų pievagrybių. Nėra kelis kartus iš eilės gaminusi vienodų kotletų, vis prigalvoja priedų faršui: grybais ar virtu kiaušiniu pagardina.

Vietoj tradicinių karbonadų Jolanta siūlo išbandyti kitą jos patikrintą receptą. Kiaulieną supjaustykite, tačiau jos gabaliukų neišmuškite, o apipilkite konservuotų ananasų sirupu ir palikite nakčiai. Kitą dieną ant kiekvieno gabaliuko uždėkite ananasų ir svogūnų griežinėlių ir užkepkite orkaitėje, žinoma, nepamirškite mėgstamų prieskonių. Karbonadams baigiant kepti, pabarstykite juos tarkuotu sūriu ir leiskite šiam užkepti.

Jolanta – dviejų sūnų 18-mečio Deivido ir 12-mečio Tautvydo mama. Dabar mėgstamiausias visos Čereškų šeimynos patiekalas – iš Turkijos parsivežtas tuno salotų receptas. Jos gaminamos iš Pekino kopūsto, agurkų, pomidorų (galima dėti paprikos) ir tuno, konservuoto aliejuje. Užpilas – alyvuogių aliejus.

„Net namo grįžusi vėlai vakare netingiu jų pasigaminti“, – sako pašnekovė.

„Man patinka gaminti ne „kaip visi“.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

NUGALĖTOJA: Jolanta Čereškienė – konkurso „Gamink ir balsuok“ gruodžio mėnesio nugalėtoja. Prizas – Daivos Trečiokaitės kepinių knygos „Kvepiantys“. Kuriuos receptus ji išbandys pirmiausia? „Tuos, kuriuos skaitydama nurysiu seilę“, – sakė šiaulietė.

Jono TAMULIO nuotr.

PYRAGAS: Gaminant Jolantos varškės pyragą, būtini ingredientai – meilė ir gera nuotaika. Pyragas pateiktas originaliai – dėžutėje.